Valóban lehet szórakozva tanulni? 2017.11.15.

Valóban lehet szórakozva tanulni?

A mai világban egyre több olyan tanulóval lehet találkozni akiknek kevés idejük van tanfolyamokra, esetleg külön tanárra, de az angol tanulást fontosnak tartják és szuper kiejtésük is van!Ezenkívül bárhol, bármilyen nemzetiségű emberrel szinte hibátlanul elbeszélgetnek angol nyelven.

Némelyik kérdésre még válaszolni is tudnak. Ilyenkor megkérdezem tőlük, ha soha nem tanultak, akkor hogyan tudnak mégis megszólalni angolul. Persze kezdő szinten vannak, de tudnak annyit, mint akik már vagy fél évet éltek külföldön vagy elvégeztek egy 3-4 hónapos tanfolyamot.

Először is mindegyikőjüknek erős kötődése van a zenéhez, vagy zenei karrierrel rendelkezik. Lemezlovasok, zenészek, akik régebben járták az országot, akik lefordíttatták a dalok szövegét, hogy tudják, miről énekelnek. Ami a legcsodálatosabb, hogy 10-20 évvel ezelőtt foglalkoztak zenéléssel, mégis a mai napig emlékeznek a dalcímekre, refrénekre. Mert ha egyszer valamit megtanu7ltak és a szívükhöz közel áll, utána nehéz elfelejteni.

Ha valaki zenét hallgat az nem csak szórakoztató, vagy pihentető jellegű, hanem nagyon sokat lehet tanulni vele. Kiejtés szempontjából is nagyon hasznos és nem utolsó sorban az egyéb amerikai/angliai szlengeket is könnyen elsajátíthatja a tanuló.

Ha megtanulja egy dal szövegét, akkor a szókincsét bővíti, és a beszédkészségét fejleszti.  Vegyen példát a zenészekről, akik dalcímekkel, refrénekkel egészen jól elbeszélgetnek.

Minél többet hallgat valaki zenét, annál jobban megérti az énekes mondanivalóját és jobban tud Ön is beszélni,hosszabb mondatokat kreálni.

Persze, lehetőleg egyszerű, könnyen megjegyezhető dalokkal kezdjen, és csak később tanuljon meg hosszabb, bonyolultabb dalszövegeket. Félre értések elkerülése végett a dalszövegek nem helyettesítik a tankönyvek anyagát, de kiegészítésnek nagyon hasznosak, mert sikerélményt adnak, ezáltal lelkesítenek, motiválnak a tanulásra.

Kezdje a kedvenc dalaival, vagy például a Beatles dalokkal, amik fülbemászóak és könnyen érthetőek is egyben!

Olyan dalokat hallgasson, amelyek tetszenek Önnek, így ugyanis a tanulás tulajdonképpen szórakozást, kikapcsolódást jelent.

De ha inkább maradna a csoportos óráknál, és az angolját gyorsabban szeretné fejleszteni, akkor válassza a MySchool Nyelviskolát. Tanáraink segítségével könnyen eljuthatnak az alapoktól akár a felsőfokig, vagy szakmai nyelvvizsgáig. Keressék nyelviskoláinkat bátran!

http://www.myschool-nyelviskola.hu/Bovebb-tajekoztatast-szeretnek/32/


Vissza az előző oldalra