Nyelvvizsga a felvételin 2019.05.02

Nyelvvizsga: maximum 40 pont

Az államilag elismert, B2-es (vagyis középfokú) komplex nyelvvizsgáért 28, a C1-es (felsőfokú) komplex nyelvvizsgáért pedig 40 többletpontot kapnak a jelentkezők. Ha valaki két különböző nyelvből egy középfokú és egy felsőfokú, esetleg két középfokú vizsgával vág neki a felvételinek, szintén 40 többletponttal számolhat, ennyi ugyanis a nyelvtudásért kapható pontok maximuma (hiába érne két középfokú nyelvvizsga 28+28 pontot, csak 40 többletpontot kapnak a jelentkezők).

Ha egy jelentkező sajátos nevelési igénye miatt nem tudja letenni a komplex nyelvvizsgát, és erről igazolása is van, a B2-es és a C1-es írásbeli vagy szóbeli részéért is megkaphatja a 28 vagy a 40 többletpontot. A magyarországi nemzetiségi középiskolában nemzetiségi nyelvből, nemzetiségi nyelv és irodalomból tett érettségiért is jár 20 többletpont, ha a felvételiző az érettségi vizsgával azonos nemzetiségi pedagógusszakra jelentkezik.

Csak a 2003. január 1. előtt kiállított nyelvvizsga-dokumentumot kell feltölteni az E-felvételi rendszerébe.

A 2003. január 1-je után megszerzett államilag elismert nyelvvizsgának csak az adatait kell megadni az E-felvételi rendszerében (nyelvvizsga nyelve, foka, típusa, bizonyítvány száma, anyakönyvi száma, kiállítás dátuma).

A felvételi tájékoztató felhívja a figyelmet arra, hogy minden nyelvvizsga-bizonyítvány adatait külön kell feltüntetni, vagyis ha egy nyelvből külön szóbeli és írásbeli nyelvvizsgát tettetek (vagyis két bizonyítványotok van), azt két külön sorban kell rögzíteni.

                         Ha további felmerülő kérdésetek van,kérdezzetek bátran Minket az alábbi elérhetőségen:                                                  www.myschool-nyelviskola.hu/Bovebb-tajekoztatast-szeretnek/32/

VálaszTovábbítás


Vissza az előző oldalra