Milyen szintű nyelvtudás kell az angliai munkavállaláshoz? 2018.02.20.

Az nem várható el, hogy anyanyelvi szinten beszéljék az angolt,szerencsére ez nem is feltétel. A munkavégzéshez szükséges minimális nyelvismeretet legyen meg, több nem kell. Ez szakmánként nagyon különböző szintet jelent.


Aki megelégszik azzal, hogy takarít, vagy a konyhában mosogat, annak sokkal szerényebb nyelvtudás is elég, míg egy orvosnak vagy egy ápolónőnek lényegesen többet kell tudnia angolul. 

Több olyan tanítványunk is volt már, aki először egy konyhán mosogatott, kb. 1 évig, és azalatt megtanult ott kint annyit, hogy utána már a saját szakmájában is el tudott helyezkedni.

Általánosságban az a tapasztalat, hogy betanított munkát, segédmunkát gyakran még az alapfoknál (B1- es szint) kevesebb nyelvtudással is meg lehet kapni.

Nem ritka eset, hogy egy szakmunkás, akik pár év szakmai gyakorlattal rendelkezik, egy- két hónap tanulás után már el tud helyezkedni külföldön. Megérti, ha megkérdezik, hogy mi a neve, hol lakik, mit kér enni, meg tudja kérdezni, mennyi lesz a fizetése.

A szakmai gyakorlattal rendelkezőknek sokkal fontosabb, hogy az adott idegen nyelven ismerjék a szakmai kifejezéseket, mint az, hogy nyelvtanilag helyes mondatokban fejezzék ki magukat.

Ha megérti az Önhöz intézett kérdéseket, és tud is rájuk felelni, akkor a nyelvtudása már nem akadályozza abban, hogy boldoguljon külföldön.

Ez a szint szakmánként változik, ám érthető is, hogy például egy orvostól sokkal magasabb szintű nyelvtudást kérnek, mint mondjuk egy felszolgálótól vagy egy benzinkúti dolgozótól. (Cserébe viszont jobban meg is fizetik.)

Természetesen, minél jobban beszél angolul, annál jobban érzi majd magát odakint a bőrében.

Ezért ajánlatos,hogy legalább B1 szinttel menjen ki Angliába.Idegennyelvi környezetben,nyelvtani alapokat ismerve sokkal könnyebben fejleszthető a nyelvtudása.
 

Ha szeretné felfrissíteni a tudását vagy legalább az alap nyelvtudást akarja  megszerezni,akkor keressen Minket bátran!Nálunk tanfolyamát azonnal kezdheti és rugalmas időbeosztásban akár intenzíven is elérheti a célját.

http://www.myschool-nyelviskola.hu/Bovebb-tajekoztatast-szeretnek/32/


Vissza az előző oldalra