Mi történik akkor, ha elsőre nem sikerül a nyelvvizsgátok, másodjára pedig már igen és visszaigényelnétek a nyelvvizsga-díját ? 2019.04.01.

Tavaly óta azok, akik a 35. életévüket nem töltötték be, és sikeres B2-es vagy C1-es nyelvvizsgát tesznek, visszakapják a vizsga díját.

De mi történik, ha csak másodjára sikerül a nyelvvizsgám, azt még visszaigényelhetem?

Mivel az első sikeres nyelvvizsga számít feltételnek, így tulajdonképpen "nem számít" az, hogy előtte a vizsgázó hányszor próbálkozott. Sikeres nyelvvizsga esetén, annak a vizsgadíját visszakaphatja, a többi vizsga díjára azonban nincsen támogatás.

Mi van akkor, ha csak az írásbeli vagy csak a szóbeli nyelvvizsga része nem sikerült elsőre?

Ha nem egy időben teljesítitek a nyelvvizsga szóbeli vagy írásbeli részét - és egyesíthető részvizsgát tesztek - attól még ugyanúgy visszakaphatjátok a nyelvvizsgátok díját, amennyiben minden más feltételnek megfeleltek. Ebben az esetben az egy éves határidőt (vagyis ameddig visszaigényelhetitek a vizsgadíjat) a második sikeres részvizsga letételét igazoló nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számítják.

Nyelvvizsga felkészítő tanfolyamaink folyamatosan indulnak. Nálunk egyéni programmal, rugalmas időbeosztásban, nyelvvizsgáztató tanárok segítségével készülhetsz fel a nyelvvizsgára.

 

Kíváncsi vagy a részletekre? /www.myschool-nyelviskola.hu/Bovebb-tajekoztatast-szeretnek/32/


Vissza az előző oldalra