Könnyebb lesz a nyelvvizsga! Egyre több újítás várható a Corvinus nyelvvizsgában! 2016.11.11.

 

  Érdemes tisztában lenni az újításokkal azoknak, akik angolból nyelvvizsga előtt állnak. Ugyanis sokkal könnyebb dolguk lesz, mint azoknak, akik már megszerezték a nyelvvizsgájukat!

2016 augusztusától a Corvinus gazdasági szaknyelvi vizsgán az eddiginél több idő jut majd a szövegértés és íráskészség feladat megoldására. Összesen 150 perc, melyet a vizsgázó kényelmesen oszthat be.


2017 nyarára várhatóan bevezetik a lent leírtakat egynyelvű nyelvvizsga esetén is! Addig is kezdd el az angol tanulást a MySchoolban, hogy jövő ilyenkor már könnyedén menjen a nyelvvizsga!

http://www.myschool-nyelviskola.hu/Bovebb-tajekoztatast-szeretnek/32/

A nyelvismeretei tesztnek csökken a fontossága. Továbbá az eddigi 5 helyett csak 3 feladat lesz. Az elérhető összpontszám: 10 pont. Ez az írásbeli vizsga 15%-át jelenti és megszűnik a 40%-os megfelelési minimum.

Olvasott szövegértésnél már használható a nyomtatott szótár.

   B2 szinten a válaszok ¾-e a igaz/hamis, vagy feleletválasztós lesz. Az első szövegben: 5 igaz/hamis és 5 rövid választ kell megadni a kérdésekre. A második szövegben 10 feleletválasztós kérdés lesz, amiben a,b,c válaszok közül választhatnak a vizsgázók. 

 

   C1 szinten első szövegben is 5 igaz/hamis található és 5 mondat befejezés lesz. A második szövegben 10 rövid választ kell megadni a kérdésekre.Íráskészségi feladatnál szintén használható a nyomtatott szótár. Az eddigieken túl kiegészül egy rövid félhivatalos e-mail írásával is.

 

 


Vissza az előző oldalra