Halloween ! 2016.10.24.

 Happy Halloween!

Halloween egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit október 31-én ünnepelnek. Eredetileg az angolszász országokban ünneplik, de manapság Magyarországon is egyre népszerűbb. Évről évre egyre játékosabb hangulatú ez a nap.  A gyermekek ijesztő jelmezbe bújnak és bekopogtatnak a környékbeli házakba, majd a "Trick or treat!" Csokit vagy csalunk-, kiáltják. Általában a gyerekek rengetek édességet szerezhetnek, a felnőttek pedig remekül szórakoznak.

 

Halloween szimbóluma, a kivájt töklámpás. A töklámpást angolul Jack O'Lanternnek, azaz Lámpás Jack-nek neveznek. Jack elvileg egy tréfás kovács volt és a lámpása távol tartja a gonosz szellemeket, világításával pedig a halottak szellemei hazatalálhatnak. Ugyanis a hiedelem szerint ilyenkor van a legvékonyabb választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, addig barangolnak, amíg meg nem találják egykori lakhelyüket, és ezen az éjszakán megpróbálnak visszatérni az élők világába.

Ne felejtsünk el november elsején szeretteinkért gyertyát gyújtani!

 

Figyeld a MySchool Nyelviskola Budapest, Kecskemét, Szolnok Facebook oldalát, https://www.facebook.com/MySchool-nyelviskola-Budapest-Kecskem%C3%A9t-Szolnok-192764884401417/ Nálunk miként telt a Halloween! Mutasd meg nekünk Te is a Halloween-i lámpásod! Használd a #myschool hashtaget!


Vissza az előző oldalra