Corvinus nyelvvizsga-gyakori kérdések 2. 2019.08.05.

Mit jelent az „A”, „B”, „C” , illetve a B1, B2, C1 betűjelzés?
Korábban az A, B és C betűket a vizsga típusának jelölésére használtuk, az A betű a szóbeli, a B az írásbeli részvizsgát jelentette, a C pedig a komplexet (szóbeli és írásbeli). Külföldi tanulmányok, ill. munkavégzés esetén szükséges lehet a nyelvtudás igazolása, ezért a vizsga szintjénél Magyarországon áttértünk a nemzetközileg is értelmezhető szintmegjelölésekre, ahol az alapfok jele B1, a középfoké B2 és a felsőfoké C1.

Hogyan igényelhetek számlát a befizetésről?
Számlakérő nyomtatványunk pontos kitöltésével és annak e-mailen (szamla@uni-corvinus.hu) történő megküldésével igényelhet számlát.

Hogyan vonhatom vissza a vizsgajelentkezésemet?
Az adott vizsgaidőszak jelentkezési határidejéig visszavonhatja jelentkezését. Ez esetben jogosult a befizetett vizsgadíj mindenkori különeljárási díjjal csökkentett összegének visszatérítésére. A vizsgajelentkezés visszavonásához szükséges formanyomtatványt a nyelvvizsga@uni-corvinus.hu e-mail címre kell elküldeni. A visszavonás kizárólag az adott vizsgaidőszakban, a választott vizsgajelentkezésre vonatkozhat, részvizsgát illetve halasztott vizsgát nem lehet visszavonni. A visszalépési nyilatkozat nem vonható vissza.

Milyen lehetőségeim vannak, ha nem tudok megjelenni a vizsgán?
Ha a kijelölt időpontban nem tud a vizsgán megjelenni, lehetősége van a vizsga elhalasztására, melynek dátumát - az aktuális vizsgaidőszakra vonatkozóan - közzétesszük a honlapon. A vizsgahalasztást az erre szolgáló halasztási kérelem elnevezésű nyomtatványon lehet kérni, egyidejűleg mellékelve a halasztási díj befizetését igazoló átutalási bizonylatot. A halasztási kérelmet az utalási bizonylattal (igazolással) együtt a nyelvvizsga@uni-corvinus.hu e-mail címre kell elküldeni. A halasztott vizsgát a következő vizsgaidőszakban kell teljesíteni és csak egy alkalommal kérelmezhető.

Ha komplex vizsgára jelentkeztem, halaszthatom-e a vizsgámnak csak az egyik részét?
Igen. Természetesen ebben az esetben is szükséges a halasztási nyomtatvány kitöltése, a vizsgahalasztási díj befizetése és mindezek együttes megküldése Nyelvvizsgaközpontunk e-mail címére: nyelvvizsga@uni-corvinus.hu

 

Ha sikeresen szeretnél felkészülni a nyelvvizsgára,akkor válaszd nyelvvizsga felkészítő tanfolyamainkat.Nálunk egyéni programmal,rugalmas időbeosztásban

nyelvvizsgáztató tanárok segítségével érheted el a célodat!Kíváncsi vagy a részletekre?

http://www.myschool-nyelviskola.hu/Bovebb-tajekoztatast-szeretnek/32/


Vissza az előző oldalra