Angol érettségi 2017

Az angol érettségi is változik 2017-től. "A nemzeti alaptantervhez igazítva az élő idegen nyelvi érettségi vizsga középszintje a Közös Európai Referenciakeret (KER) értelmében a B1 szintnek, az emelt szint továbbra is a B2 szintnek felel meg. Ennek alapján mind a követelményekből, mind a vizsga leírásából kikerültek az A2-re vonatkozó magyarázatok, az A2 szintnek megfelelő feladatok" - olvasható az idegen nyelvi érettségiket érintő változásról az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) oldalán.

Ez azt jelenti, hogy a középszintű idegen nyelvi érettségiből kikerülnek a legkönnyebb feladatok - vagyis rosszul járnak azok, akik a kettesre hajtanak, a többiek viszont csak néhány könnyen megszerezhető ponttól búcsúzhatnak el.


 A vizsga mindkét szinten írásbeli és szóbeli részből áll, és a négy nyelvi alapkészséget méri: olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, beszédkészség és íráskészség. A kommunikatív készségek alkalmazásához a nyelvhasználónak rendelkeznie kell megfelelő szókinccsel, és ismernie kell a nyelv struktúráját is. Ezért a nyelvtani és lexikai kompetenciát mindkét szinten külön vizsgarész keretében is mérjük. A vizsga egynyelvű,azaz közvetítési készséget nem mér. 

 

A részletesebb érettségi vizsgakövetelményekről az alábbi linken tudsz tájékozódni :

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/erettsegi/vizsgakovetelmenyek2017/elo_idegen_nyelv_vk_2017.pdf


Válaszd érettségi felkészítő tanfolyamainkat,hogy az angol érettségid sikeres legyen !Keress Minket bátran!

http://www.myschool-nyelviskola.hu/Bovebb-tajekoztatast-szeretnek/32/

 


Vissza az előző oldalra