A nyelvtanulási hibák 2. 2018.10.24

Az első részben felhívtuk a figyelmet,hogy

A következő hibákat is próbálja elkerülni a tanulás során:

A következő hibákat is próbálja elkerülni a tanulás során:

5. hiba: az angol szöveg hallgatása helyett először inkább elolvassa a szöveget 

Miért baj az, ha így tesz? 

Ha először elolvassa, és csak utána hallgatja meg a szöveget, attól a beszédértése nem fog fejlődni. Márpedig az angol nyelvtudáshoz nem csak az olvasás, de a beszéd megértése is hozzátartozik. 

Senki nem megy oda Önhöz az utcán úgy, hogy előtte átadja egy darab papíron, amit kérdezni szeretne. Éppen ezért van óriási jelentősége annak, hogy a beszédértést is gyakorolja. 

A tudásunk csak akkor fejlődik, ha a nehézségeket is leküzdjük. 

Az természetes, hogy könnyebben megértünk egy írott szöveget, mint ha szólnak hozzánk. Ezért kell többet gyakorolnunk a hanganyagok hallgatását. 

Tipp: először hallgassa meg a szöveget legalább kétszer, csak utána olvassa el. Eleinte könnyű szöveggel kezdje a gyakorlást. 

6. hiba: a fokozatosság hiánya 

Ha először túl nehéz szöveggel kezdi, az elveszi a kedvét az egész tanulástól. 

Először egyszerű, az Ön érdeklődési körébe tartozó, könnyített szókincsű könyveket, cikkeket, weboldalakat olvasson! Nézzen egyszerű szövegű, jól érthető szappanoperákat vagy szituációs komédiákat a tévében! 

Ezeket könnyebb megérteni, és a sikerélmény motiválni fogja, hogy többet akarjon tudni. Ellenben egy Shakespeare mű örökre elveheti a kedvét az angoltanulástól - még akkor is, ha a végcélja valójában az, hogy ilyen nehézségű műveket olvasson. 

Tehát, törekedjen a fokozatosságra, hiszen az apró siker is siker. 

Nézzen olyan filmet DVD-n, aminek a témája magyarul is érdekli. Ha nem érti, akkor nézze meg először magyar felirattal, később angol felirattal. Csak ezután nézze feliratozás nélkül. Így azt fogja észrevenni, hogy egyre több szót megért a filmből, egyre jobban érti az angol beszédet. 

7. hiba: a rendszeresség hiánya 

Sokkal többet ér napi 10 perc tanulás, mint heti egy óra. 
A nyelvtanulásnál - főleg a kezdeti szakaszban - a mindennapi tanulásra helyezzük a hangsúlyt. 
Ez a lényeg: minden nap 15 perc. Persze minél többet tanul naponta, annál jobbak lesznek az eredményei, de minden nap elő kell vennie egy rövid időre az angolt! 
Ha ritkábban, ám egyszerre nagyobb falatokban próbálja lenyelni a leckéket, akkor előfordulhat, hogy megfekszi a gyomrát, túl nehéznek érzi az angolt, és így elmegy a kedve a tanulástól. 

Vigye be a tanulást a hétköznapjaiba, legyen része az életének, úgy, ahogy az étkezés, vagy a mozgás. 

 

8. hiba: a szavakat önmagukban akarja "bemagolni", nem az egész mondatot ismételgeti 

Ha a szavakat külön-külön, egyesével próbálja megtanulni, akkor könnyen előfordulhat, hogy azokat mindig újra elő kell vennie, mert kimennek a fejéből mire használni szeretné őket. Miért? 

A válasz egyszerű: mert nem kötődnek. 
Ez volt tehát a 8 leggyakoribb hiba, ami a legtöbb embert nagyon hamar nehézségekkel küszködő, kedvetlen nyelvtanulóvá teszi. 
Ugye most már Ön is látja, hogy nem is olyan nagy ördöngösség megküzdeni az angol nyelvvel? Kerülje ki ezt a 8 csapdát, és akár már holnaptól elkezdődhet egy új korszak az életében, ahol könnyebben, magabiztosabban halad az angollal Ön is. 
Élményekben gazdag nyelvtanulást kívánunk!
 

HA GYAKOROLNI SZERETNÉ AZ ANGOLT,VAGY TOVÁBBFEJLESZTENI A TUDÁSÁT,akkor keressen Minket bátran az alábbi elérhetőségen:
https://www.myschool-nyelviskola.hu/Bovebb-tajekoztatast-szeretnek/32/

VálaszTovábbítás


Vissza az előző oldalra