Hogyan fejlesztheted nyáron lazán és könnyedén az angolodat? 2018.07.23.

1.Olvass sokat!

Nem, nem kötelező olvasmányt de nem is a Facebook-ot. Olvass olyan könyveket, amelyek lebilincselnek. Izgalmasak, érdekfeszítőek, elgondolkodtatóak, szórakoztatnak, kikapcsolnak. Olvasni azért fontos, mert olyan készségeket fejleszt ki az emberben, amik elengedhetetlenül fontosak (nem csak) az iskolában: szövegértés, hosszú szövegből a lényeg kiemelése, helyesírás, szókincs, gondolatok egymásba fűzése, érvelés, egyik nézőpontból a másikba való váltás, stb. Ráadásul ezeket a készségeket nem lehet a vizsga (érettségi) előtt pár héttel összeszedni, ez egy nagyon hosszadalmas folyamat. Fontos,hogy szintednek megfelelő könyvet válassz!     

     

2. Beszélj,gyakorolj!

Fogd magad, és használd a nyelvet.Bármilyen szinten is vagy, gyakorold, használd aktívan a tudásodat! Ha fesztiválozol, kezdeményezz beszélgetést külföldiekkel. Ha turistákkal találkozol, beszélgess velük. Ne érdekeljen, mennyire helyesen, szépen, pontosan beszélsz, csak beszélj! Élvezd a beszélgetés tényét, azt hogy egy idegen nyelven csacsogsz! Semmi veszítenivalód nincs vele, a külföldi turista meg még hálás lesz, hogy egy helyivel tud beszélgetni. Olvass könyveket, magazinokat, cikkeket, böngészd a netet, vezess naplót  idegen nyelven. Keress akár élő, akár online idegen nyelvű beszélgetős programokat, lehetőségeket. Ha külföldön jársz, ragadj meg minden alkalmat arra, hogy gyakorold az adott nyelvet. A suliban pont azt nem tudod csinálni, amit így nyáron igen: élő környezetben, tét és osztályzás nélkül csiszolni a nyelvtudásodat. 

3. Nézz tévét!

Most már rengeteg tényleg érdekes, vicces, szórakoztató ismeretterjesztő műsor van a tévében, olyanok, amik akár szervesen akár csak messziről is, de kapcsolódnak a suliban tanultakhoz.Kedvenc filmsorozataidat nézd meg angolul,így szórakozva mélyítheted el a tudásod. 

Nézz híreket,külföldi hírcsatornákat.A felvilágosult,gondolkodó ember ismérve,hogy tudja mi zajlik a körülötte levő világban.

 

Ha a nyelvtani ismereteidet szeretnéd csiszolni,vagy nyelvvizsgára készülsz,keress Minket bátran!//www.myschool-nyelviskola.hu/Bovebb-tajekoztatast-szeretnek/32/


Vissza az előző oldalra